SABIC doneert extruder machine aan CURIO voor het KATC

SABIC in Bergen op Zoom doneert een afgeschreven extruder machine uit haar laboratorium aan Curio. Met de extruder kunnen studenten plasticfolies maken en onderzoeken. Curio leidt studenten op voor allerlei technische beroepen, waaronder procesoperators en laboranten. Dit jaar startte Curio het Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC) als geheel nieuwe afdeling in Delta Agrifood Business. Door deze donatie helpt SABIC studenten waardevolle praktijkervaring op te doen en hierdoor kan Curio ook beter inspelen op vragen van bedrijven door bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen voor voedsel te ontwikkelen. Het KATC richt zich daarbij met name op groene en gerecyclede plastics, verrijkt met natuurvezels uit plantaardige reststromen.

René de Nooijer, technician Functional Forms bij SABIC: ,,De studenten van Curio zijn misschien wel mijn toekomstige SABIC-collega’s. We vinden het erg belangrijk dat studenten goed voorbereid zijn op de praktijk. Door middel van deze donatie draagt SABIC eraan bij dat studenten al tijdens hun opleiding zelf de theorie in de praktijk brengen. Dat is zowel voor hen als bedrijven belangrijk.’’

De donantie van SABIC is enorm welkom, zegt Manfred van de Kreeke, programmamanager bij Curio: ,,De vlakfolie extruder machine stond nog op ons verlanglijstje. Met deze machine kunnen we met de inzet van studenten verpakkingsfolies ontwikkelen voor o.a. de Agrofood bedrijven in ons netwerk. Door middel van workshops kunnen we ook leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis laten maken met de extruder, om ze op die manier te interesseren voor een opleiding en baan in de kunststofindustrie.’’