De samenwerking tussen Protix en Delta Agrifood Business

Delta Agrifood Business (DAB) is een open innovatie- en expertisecentrum van bedrijfsleven en onderwijs. Een broedplaats die kennis verzamelt en deelt over Agrifood. DAB focust op verschillende thema’s, zoals de eiwittransitie naar meer duurzame eiwitten maar ook vernieuwende manieren om voedsel en grondstoffen te verbouwen, telen en bewerken. Slimmer, duurzamer en circulair! Protix maakt gebruik van de laatste technologie om het belangrijkste ingrediënt voor de toekomstige voedselketen te produceren: Insecten.

Vanaf 1 januari 2019 heeft Protix zijn intrek genomen in Delta Agrifood Business en maakt Protix gebruik van het innovatie lab en de klimaatkassen. Hier onderzoekt Protix de larven van de zwarte soldaatvlieg. De larven worden gevoed met voedselresten. De larven groeien heel snel en slaan eiwitten en vetten op. Deze duurzame vetten en eiwitten worden vervolgens weer gebruikt als hoogwaardige voedingsbron in voer voor vissen, kippen en andere dieren. Hiermee is de voedselkring rond. Protix gebruikt kunstmatige intelligentie, genetische verbeterprogramma’s en robotica om op natuurlijke en duurzame wijze hoogwaardige ingrediënten te kweken.

Om deze nieuwe circulaire aanpak verder te ontwikkelen werkt Protix samen met externe partijen als DAB.  Mede dankzij de mooie samenwerking met partners als DAB werd Protix bekroond tot meest innovatieve bedrijf van 2020. De samenwerking tussen DAB en Protix is op het gebied van innovatie in heel brede zin. Protix wordt via het netwerk van DAB betrokken bij onder andere vraagstukken op duurzaam bodembeheer, energie en voeding. Het gezamenlijke doel is het uitbreiden van het netwerk en de innovatie.

Meer informatie over Protix lees je hier!