Het Kennisloket in Delta Agrifood Business is geopend

Delta Agrifood Business (DAB) heeft in samenwerking met Curio, HAS Hogeschool, REWIN en aangesloten bedrijven een Kennisloket geopend. Bedrijven, startups, studenten, medewerkers van onderwijsinstellingen en andere belangstellenden kunnen vanaf nu terecht met allerlei vragen gericht op de innoverende agrifoodsector.

Via DAB slagen we er steeds meer in om jonge mensen in opleiding (MBO en HBO) te verbinden met de arbeidsmarkt in de agrifoodsector. DAB doet dit door in hét innovatie- en expertisecentrum voor plantbased agrifood in de Zuidwestelijke Delta, plaats te bieden aan jonge professionals die onder (bege)leiding van docenten, lectoren, onderzoekers en experts van bedrijven, kunnen werken aan state of the art vraagstukken uit de sector. Kortom, DAB is een kweekruimte voor innovaties in de agrifoodsector. Onderwijsinstellingen, startups en bedrijven uit de Zuidwestelijke Delta krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte om bij te dragen aan de manier waarop we voedsel verbouwen, telen en bewerken. Slimmer, duurzamer en circulair. Naast samenwerkings- en netwerkmogelijkheden, biedt de locatie een aantal specifieke voorzieningen zoals kantoor-, project- en vergaderruimtes, laboratoria, klimaatkassen, laboratoriumfaciliteiten en een loods. DAB heeft de ambitie om samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen in de agrifoodsector te stimuleren en te faciliteren.

Kennisloket

Om deze ambitie te realiseren hebben de partners met het bedrijfsleven besloten een Kennisloket binnen DAB in te richten. Het Kennisloket is een fysieke en digitale toegangspoort tot kennis en onderzoekscapaciteit, gevestigd in het pand van DAB aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Partners zoals REWIN koppelen hun netwerk aan het Kennisloket en helpen bij het vinden van oplossingen voor innovatie vraagstukken die via het loket binnenkomen.

Peter Berben, programmamanager DAB, geeft aan: “Vanuit het bedrijfsleven is heel nadrukkelijk aangegeven dat er behoefte is aan een kennisloket. We willen heel graag de innovaties die in en vanuit Delta Agrifood Business plaatsvinden, koppelen aan de wensen en opdrachten van de kennisinstellingen en studenten. Het Kennisloket is voor ons hierbij essentieel.”

Manfred van de Kreeke, programmamanager Curio, vertelt: “Samenwerking tussen bedrijven en onderwijs is essentieel voor het innoveren van de sector en het binden van jong talent. Mooi dat het Kennisloket deze verbinding gaat versterken!”

Godfried Hijl, Director Development HAS Hogeschool, is erg enthousiast: “Met professionals van morgen werken aan de uitdagingen van de professionals van vandaag. Het Kennisloket verbindt!”

Heeft u interessante vraagstukken liggen op het gebied van agrifood? Heeft u eventueel leuke stageplekken voor studenten? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met het Kennisloket en wij helpen u graag verder. Wij zijn te bereiken via info@deltaagrifoodbusiness.nl, www.deltaagrifoodbusiness.nl/kennisloket en via 088 209 87 00.

Het Kennisloket wordt mede mogelijk gemaakt door Regio West-Brabant.