Moswanden als interieurtrend!

De eerste moswand hangt inmiddels al in het Delta Agrifood Business. Als je je interieur onderhoudsvrij wil vergroenen, maar wel een natuurlijk product wilt gebruiken, dan is een moswand wellicht de juiste oplossing. Studenten gingen hiermee aan de slag!

Mos heeft naast een sfeer verhogende werking, ook een fantastisch geluidsabsorberende functie. Dit is precies we nodig hebben in het atrium van DAB. Mos is milieuvriendelijk en natuurlijk, maar heeft geen Uv-licht of water nodig. Daarnaast is het een risicoloze groene wand: mos wanden kunnen namelijk geen last krijgen van plantziektes en insecten.

Samen met experts

Voor fase twee van het project moswanden, zijn studenten van VMBO Steenspil in het Practoraat Agrofood & Biobased gestart met het onderzoek en ontwerpen van verschillende moswanden voor Delta Agrifood Business. Expert en tevens eigenaresse van Green Unique Monique van den Aarsen helpt de studenten bij het maken van de keuze en het verwerken van de materialen. Zo wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om regionale gewassen te verwerken.