Anodamine

Experts in innovatieve waterbehandeling

Anodamine Europe BV levert een duurzame waterbehandeling voor (vooral) de energie markt. De energie markt is zeer dynamisch en stelt hoge eisen aan de zuiverheid van het water in het stoom-watercircuit van de centrales. Voor een optimale performance en levensduur van de centrale wordt het circuit chemisch behandeld. Dit wordt over het algemeen gedaan met conventionele basischemicaliën. De centrales en het bijbehorende chemische behandelingsprogramma zijn ontworpen voor een continu bedrijf van de systemen. Bij een goed bedrijf zullen de corrosieproblemen tot een minimum beperkt kunnen worden.
Gezien de ontwikkelingen in de energiemarkt vandaag en het steeds groter wordende aandeel van groene energie (met name zon- en windenergie) is een goede corrosiebescherming van de centrales een grote uitdaging met de basischemie. Met name door het regelmatig stilstaan van centrales, op momenten dat er veel aanbod is van groene energie. Soms moeten centrales 2x per dag starten, in plaats van 2x per jaar waar ze meestal voor ontworpen zijn.
Door de heersende temperaturen en drukken kunnen (veelal organische) additionele water behandelingsprogramma’s niet ingezet worden. De Anodamine technologie is specifiek ontworpen om de problemen te bestrijden. De corrosie inhibitor die wij leveren heeft unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat de technologie zonder problemen ingezet kan worden in de stoom-watercyclus van een energiecentrale.

Als gevolg van toepassen van de technologie zal de centrale een betere corrosiebescherming hebben tijdens bedrijf maar ook tijdens stilstand. Hierdoor kan de bedrijfsvoering geoptimaliseerd worden en tevens kan er geoptimaliseerd worden in het gebruik van chemicaliën. Fosfaat is bijvoorbeeld een behandeling die veel toegepast wordt. Door toepassing van Anodamine kan fosfaat geëlimineerd worden, hierdoor wordt de milieubelasting van de waterbehandeling gereduceerd.

De technologie die we leveren kan ook op andere watervoerende systemen ingezet worden. Zo hebben we (i.s.m. Evides Industriewater) een uniek koelwaterconcept ontwikkeld waarbij geen biocide noodzakelijk is en er toch een goede en veilige (geen Legionella) waterbehandeling toegepast wordt.

Neem voor meer informatie gerust contact op.