Lamb Weston

Inventief en vindingrijk

Lang leve de aardappel. Het derde grootste gewas in de wereld. De wereldpopulatie groeit en dus stijgt ook de vraag naar meer aardappelen. Naar betere technologie. Lekkerdere recepten. Groenere processen. Naar nieuwe ideeën en inventieve plannen. En dat is nou net wat wij bij Lamb Weston doen.Als leider in onze industrie is het onze verantwoordelijkheid om altijd een stap vooruit te zijn. We willen de gevestigde orde uitdagen. Stellen vragen: wat als…? En we nemen nooit genoegen met minder. Bij Lamb Weston geloven we dat we met onze inventiviteit en vindingrijkheid de wereld kunnen helpen. Niet alleen omdat we met onze producten de groeiende populatie kunnen voeden, maar ook omdat we zorg hebben voor het milieu en investeren in verdere ontwikkeling van onze industrie.Als wij naar een aardappel kijken, zien we niet alleen een aardappel. Wij zien kansen.

Onze geschiedenis


Iedere grote uitvinding start met een klein beetje nieuwsgierigheid. ‘Zou er een betere manier zijn om een aardappel te snijden?’ Dat was de vraag die Gilbert Lamb – onze oprichter – zichzelf stelde. Met inspiratie uit de wereld van de softbal leidde deze vraag tot de uitvinding van de Water Gun Knife. Nog steeds dé standaard in de industrie. We maakten Twisters. Crisscuts. Verbeterden continu de kwaliteit. Kortom, we brachten frites naar een hoger niveau in de 21ste eeuw.

Onze Amerikaanse fabriek die zoete aardappelen verwerkt, is de duurzaamste in zijn soort. We reinigen het afvalwater in onze fabrieken zodat we het kunnen hergebruiken in ons productieproces. Zo besparen we anderhalf miljoen liter water per jaar.

Onze beste ideeën komen uit onverwachte hoeken. En ook al leiden niet alle ideeën ergens naar, we vinden het bij Lamb Weston belangrijk om te blijven proberen. Elkaar uit te dagen, vragen blijven stellen. Altijd. Iedere dag.

Als wij naar een aardappel kijken, zien we kansen.