Rijk Zwaan

Sharing a healthy future

Rijk Zwaan is een Nederlands familiebedrijf, actief in de veredeling van groentegewassen. Bij Rijk Zwaan werken 3300 medewerkers in 30 verschillende landen aan de ontwikkeling en verkoop van ruim 1200 verschillende groenterassen in zo’n 25 gewassen. Variërend van tomaat tot wortel en van aubergine tot rode biet. In sla biedt Rijk Zwaan bijvoorbeeld zo’n 400 rassen aan, speciaal ontwikkeld voor bepaalde klimaatomstandigheden en verschillende markten. De zaden van deze gewassen verkoopt Rijk Zwaan aan telers in meer dan 100 landen wereldwijd.

Research & Development


Het bedrijf besteedt jaarlijks 30% van haar om omzet aan Research & Development. Die inzet op innovatie is kenmerkend voor Rijk Zwaan. Daarin vinden Rijk Zwaan en Delta Agrifood Business elkaar. Daarnaast ziet Rijk Zwaan een belang in de regio om jonge mensen op te leiden binnen de plantaardige sector in de regio. Rijk Zwaan biedt bijvoorbeeld verschillende (afstudeer-)stages aan en werkt samen met o.a. HAS Hogeschool in diverse onderzoekstrajecten. Het partnerschap met DAB zorgt voor een nog betere aansluiting met het onderwijs.
Rijk Zwaan wil samen met haar partners actief bijdragen aan de wereldvoedsel-voorziening en verhoging van de groenteconsumptie door de basis te leggen voor gezonde en aantrekkelijke groeten. Sharing a healthy future. 

Kijk voor meer informatie over Rijk Zwaan op www.rijkzwaan.com of volg het bedrijf op social media.

Kijk voor de mogelijkheden van een stage, traineeship of baan bij Rijk Zwaan op www.rijkzwaancareers.com