Uticon

Passie voor food

Food zit in onze genen! Sinds 1985 is Uticon hét advies- en ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in de voedingsmiddelen- en aanverwante industrieën. Met de inzet van onze veelzijdige expertise en alle disciplines in-house verbeteren we de winstgevendheid voor onze klanten. De ingenieurs van Uticon zijn bekend met een breed scala aan duurzame oplossingen en denken met u mee over moderne, alternatieve technieken.

Gericht op de toekomst


Wij zien de samenleving snel veranderen. Kijk naar duurzaamheid en gezondheid, die globaal steeds belangrijker worden. Wij helpen onze klanten zich aan te passen aan deze veranderende wereld en met de inzet van onze kennis en kunde gaan wij voor hun toekomstbestendigheid.

Met onze oplossingen dragen wij bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, zoals verantwoorde consumptie, voedselproductie en schone watervoorziening.


Consultancy

We gaan verder dan de techniek en bouwen doelbewust aan de vooruitgang van de business van onze klanten. Dat begint ver vóór het ontwerp: in de voorbereidende fase is de kracht van onze integrale aanpak duidelijk zichtbaar. Samen gaan we waar nodig diep de processen in: we analyseren de kansen, toetsen de wensen van de klant en vergelijken de mogelijkheden. Doordat we buiten de dagelijkse operatie staan, zijn we in staat afstand te nemen en komen zo tot nieuwe inzichten en mogelijkheden die we vertalen naar duurzame en efficiënte oplossingen. Engineering

Van masterplanstudies tot studies naar de technische en financiële haalbaarheid van (vervangings)investeringen. Van procesoptimalisaties en energiebesparende maatregelen tot het volledig uitwerken en het begeleiden van complete nieuwbouw projecten.

Voorbeelden van engineering: uitvoeren van calculaties, opstellen van lastenboeken, URS’en en tekenwerk (van concept, basic tot detail niveau). Detailengineering (in combinatie met de input van leveranciers), het aanbestedingstraject (inclusief het technisch evalueren van de aanbiedingen van leveranciers) en de uitvoeringsbegeleiding (denk bijvoorbeeld aan het coördineren van contractors) behoren ook tot ons werk.