Het Kennisloket

Verbindt kennis met talent

Kennisloket Agrofood Zuidwestelijke Delta verbindt bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden binnen de innoverende agrofoodsector in de Zuidwestelijke Delta.

Het Kennisloket is een initiatief van Curio, HAS green academy en REWIN West-Brabant en partner van Delta Agrifood Business. Bedrijven, startups, studenten, onderwijsmedewerkers en andere belangstellenden kunnen bij het loket terecht met allerlei vraagstukken op het gebied van agrofood. 

Het Kennisloket is een toegangspoort tot kennis en onderzoekscapaciteit; de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven staat centraal. Door te leren van elkaar wordt bijgedragen aan het innoveren van de veelzijdige sector en kunnen we jong talent enthousiasmeren, verder ontwikkelen en binden. 

Samen werken we aan nieuwe ontwikkelingen en technieken op het gebied van telen, food en biobased.

Klik op onderstaande menu's om te kijken wat het Kennisloket voor bedrijven en onderwijs kan betekenen:

Het Kennisloket brengt vraag en aanbod samen en geeft u toegang tot een uniek cluster van onderwijsinstellingen op mbo en hbo niveau. U kunt onder andere bij ons terecht voor vragen over stagiaires, afstudeerders en ondersteuning bij innovatieve onderzoeken of projecten op agrofood gebied.

Kortom; bent u (startend) ondernemer en heeft u interesse om met studenten samen te werken aan innovatieve vraagstukken binnen uw bedrijf maar weet u niet bij wie u hiervoor moet zijn?

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe toepassing van uw gewas of product? Zou u graag zien dat uw producten langer houdbaar zijn? Wilt u verdienen aan uw rest(afval)stromen in plaats daarvoor te betalen? Denkt u er over na een duurzame verpakking te laten ontwikkelen? Of heeft u andere agrofood gerelateerde vragen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres; wij verbinden en bieden u een ingang richting onderwijs, kennis en innovatie!

Wilt u direct een stage- of onderzoeksopdracht plaatsen bij Curio of HAS green academy? Dat kan ook, klik dan op onderstaande links voor meer informatie: 

Stage aanbieden of informatie over stages? | Curio
Stage- en afstudeeropdrachten | HAS

Heeft u interesse om bij te dragen aan de ontwikkeling van de sector in de vorm van het geven van gastlessen of om uw bedrijf open te stellen voor bedrijfsbezoeken, meeloopdagen, demonstraties of excursies voor het onderwijs? Dan horen wij graag van u!

Ben je mbo/hbo student, zou je willen meewerken aan baanbrekende onderzoeken en kom je graag in contact met bedrijven uit de agrofoodsector? Bijvoorbeeld omdat je op zoek bent naar een stageplaats of (afstudeer)opdracht in de Zuidwestelijke Delta. Het Kennisloket kan je op weg helpen in je zoektocht. Daarnaast kun je bij het loket terecht voor informatie over bedrijfsbezoeken, meeloopdagen en excursies. Bel, mail of app ons voor meer informatie of loop eens bij ons binnen!

Naast bedrijven en studenten zijn ook onderwijsmedewerkers van harte welkom! Bent u bijvoorbeeld docent, decaan of stagecoördinator en bent u op zoek naar verbinding met het bedrijfsleven in de Zuidwestelijke Delta? Bij het Kennisloket kunt u voor informatie terecht over stageplekken, onderzoeksopdrachten, colleges, gastlessen, excursies, presentatie- en demonstratiemogelijkheden, subsidies en vele andere agrofood gerelateerde vragen. 

Contact

Neem contact op met het Kennisloket, wij verbinden en helpen graag verder! Het Kennisloket is bereikbaar via 088 209 87 00 of 06 18 89 25 57 (WhatsApp). 
E-mail kan gestuurd worden naar info@kennisloketagrofoodzwd.nl

Volg ons!

De plantbased sector in de Zuidwestelijke Delta is volop in beweging. Onze regio loopt voorop bij de vernieuwing van de manier waarop we voedsel telen en verwerken. Bedrijven, overheid en onderwijs werken samen aan mooie initiatieven gericht op het slimmer, gezonder en duurzamer maken van onze voedselketen. Volg onze LinkedIn-pagina om te kijken hoe veelzijdig en innovatief de agrofoodsector is en welke interessante projecten en samenwerkingen er in de regio zijn.

Kennisloket Agrofood Zuidwestelijke Delta wordt mede mogelijk gemaakt door Regio West-Brabant.