HAS Hogeschool

Werk aan de wereld

HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum van Zuid-Nederland in de sector agro, food en leefomgeving op 2 vestigingen: Den Bosch en Venlo. Het is een middelgrote hogeschool waar de dynamische driehoek van studenten, docenten en bedrijfsleven centraal staat. HAS Hogeschool werkt intensief samen met bedrijven en overheden in de regio Zuidwestelijke Delta. Samenwerkingen vinden altijd plaats samen met studenten. Voorbeelden van samenwerkings-mogelijkheden zijn: beroepsopdrachten, stages, minors, excursies, et cetera.
HAS Hogeschool werkt vanuit Delta Agrifood Business (DAB) om de band met de regio Zuidwestelijke Delta te versterken en te behouden. Delta Agrifood Business heeft als ambitie om verschillende organisaties samen te brengen en jong talent te laten doorstromen in deze branche. Hierdoor is samenwerking met onder andere HAS Hogeschool voor beide partijen interessant. Het Delta Agrifood Business biedt een locatie en diverse laboratoria. Hierdoor geeft DAB de studenten de mogelijkheid om hun kennis te verbreden en zich meer te verdiepen in de onderwerpen.

Op dit moment zijn meerdere projecten en onderzoeken operationeel vanuit DAB. Verschillende studenten gaan bijvoorbeeld aan de slag met het ontwerpen van een meetprotocol voor biogasvergisting van reststromen en studenten zijn bezig met het maken van een landschapsvisie voor de Auvergnepolder. Kijk hier voor meer informatie over HAS Hogeschool in de Zuidwestelijke Delta.