Food Innovation

Men wordt bewuster van de impact van voeding op de gezondheid.

We innoveren, creëren, inspireren en leggen verbindingen rondom de thema’s food, health en technology. Culinair en creatief creëren we nieuwe producten en recepturen. We doen research naar nieuwe grondstoffen en het verbeteren of uitbreiden van bestaande concepten. Lamb Weston Meijer neemt vanuit DAB het voortouw.

Men wordt bewuster van de impact van voeding op de gezondheid. Zo gaat de voorkeur naar verse producten en minder naar suiker, verkeerde vetten en toevoegingen. Zeker is dat we moeten overschakelen op een dieet waarin meer plantaardige eiwitten zitten. Dierlijke eiwitten zijn inefficiënt en trekken een zware wissel op het milieu. Of we die kant op gaan is vooral een smaakkwestie.

Ruim 70% van de Nederlanders eet nu nog altijd graag zijn vertrouwde bord met aardappelen, groenten en vlees. Een feit is dat de voedselindustrie wereldwijd het meeste investeringskapitaal aantrekt, want wie weet wat wij willen eten en de ingrediënten voor het menu van morgen kent, kan 9 miljard monden gaan voeden. Gezonde voeding en een goede leefstijl leveren een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven. Zorgorganisaties ervaren dagelijks de negatieve consequenties van bijvoorbeeld ondervoeding. Welke uitdagingen op het gebied van voeding liggen op tafel? Voor zulke innovatieve ideeën willen we een oplossing bieden. 

3D Foodprinting

3D Food Printen is een focusterrein van Delta Agrifood Business. Gewoon 3D printen is al bekend, maar 3D Food Printen staat nog in de kinderschoenen. Een ideaal terrein dus voor startups en innovaties. De toepassingen zijn werkelijk eindeloos.

3D Food Printen gaat veel verder dan het vullen van kroketten of het toefje slagroom op de taart. Het richt zich op de brede techniek van het printen met verse of houdbare producten. Van de productie van de eetbare ‘inkt’ tot de kwaliteitsbeoordeling en de hygiëne. Crossovers met zorg (bv. medicijnen meeprinten) liggen ook voor de hand.

Andere thema's

Duurzaam Bodembeheer

Een vitale duurzame bodem is de basis voor ecologische stabiliteit en daarmee voor duurzame gewasproductie.

Total Use

We ontwerpen producten en managen processen om afval te vermijden en te verwijderen.

Eiwittransitie

De wereldbevolking in de toekomst van voldoende eiwitten voorzien.